Spørsmål:
Kan jeg bruke ett alkalisk batteri til å lade et annet?
Georges Oates Larsen
2012-08-01 05:07:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dessverre har jeg ikke batterier å kaste bort for å teste dette selv, men jeg er nysgjerrig ...

La oss si at du har to identiske batterier. AA Duracell.

La oss si at du kjører ett av batteriene gjennom en LED til LED-lampen begynner å avgi med halv intensiteten den sendte ut da du startet (effektivt tømmer batteriet til halvspenning)

La oss si at du berørte de positive endene på begge batteriene i en rimelig periode, og deretter gjorde det samme for de negative endene.

Gitt at det brukte batteriet ville ha en mye lavere spenning, rå elektrisk strøm ville komme fra det ubrukte batteriet til det brukte batteriet.

Så dette bringer meg til spørsmålet mitt - Ville batteriene nå effektivt ha samme mengde energi i seg? Jeg snakker ikke bare spenning, men også kjemisk, eller ville likheten i spenning på begge batteriene umiddelbart forsvinne hvis noen av dem ble brukt (for mens ja, hver ende av batteriet inneholder lik elektrisk ladning til motparten, i hver ende av hvert batteri inneholder IKKE like kjemisk potensial)

For å forenkle dette, ville berøring av to batterier som beskrevet ovenfor effektivt tømme den ubrukte, og lade den brukte?

En ting er klart: du kan ikke lade batterier som ikke er oppladbare. Og siden du knapt kan "kaste bort" et oppladbart batteri, kan du trygt teste dette selv så lenge du har noen oppladbare batterier tilgjengelig.
@GeorgesOatesLarsen: Egentlig var det _ svaret, men jeg konverterte det til en kommentar siden det ikke egentlig svarte på spørsmålet fra et kjemisk synspunkt (vanlig ja / nei-svar er egentlig ikke tillatt uten noen vitenskapelig forklaring)
En svar:
permeakra
2012-08-04 17:35:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

For det første er noen batterier oppladbare, men andre ikke. Imidlertid, selv om vi snakker om en oppladbar, 1) forekommer det vanligvis en viss nedbrytning under ladingen2) dyp likhet vil kreve veldig lang tid å oppnå

Akkumulatorer svinger faktisk når de lader hverandre. Resultatet er alltid to utladede batterier.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...