Spørsmål:
Kan elektroder lages av kvikksølv?
Aryan Beezadhur
2020-05-20 20:07:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

'Merkur' ble inkludert i et av de mulige svarene på dette eksamensspørsmålet:

Nevn et metall som en inert elektrode kan lages av:

Svaret mitt var "platina", som også var et mulig svar, men jeg er nysgjerrig på hvordan kvikksølv, som er et flytende metall, kan brukes som en elektrode under elektrolyse?

enter image description here

Du vil kanskje se på Castner-Kellner-cellen
Polarografi!Vennligst slå opp polarografifeltet i wikipedia!Slå opp den "fallende kvikksølvelektroden".
Elektrokjemilaboratorier var kjent for å ha sølt kvikksølv i hvert hjørne, så se definitivt på forslaget til Ed V.
Se også opp "Hengende kvikksølvdråpeelektrode" i wikipedia!Og @Alchimista I “arvet” en av disse kvikksølvforurensede laboratoriene da avdelingens elektrokjemiker gikk av med pensjon.Det var til og med kvikksølvdråper i en skapskuff.
Se [mettet kalomelelektrode] (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Saturated_calomel_electrode)
For øvrig er kvikksølv ikke inert, for eksempel i forhold til platina eller glassholdige karbonelektroder.Men overspenningen for hydrogenionreduksjon er viktig for vandig løsningsarbeid, og kvikksølvoverflaten er vanskeligere å foul enn Pt eller Au, etc. Med den fallende kvikksølvelektroden (DME) får du en frisk voksende dråpe Hg hvert parsekunder eller så, så overflaten er relativt ren, og du trenger ikke å rengjøre og polere elektrodene.
Lurespørsmål.Det er [* edle * metaller] (https://en.wikipedia.org/wiki/Noble_metal) som er "* motstandsdyktige * mot korrosjon og oksidasjon", men det eneste metallet som er [kjemisk inert] (https: //no.wikipedia.org/wiki/Chemically_inert) ved STP (annet enn "med svovel ved atmosfæretrykk") er [iridium] (https://en.wikipedia.org/wiki/Iridium).
Det er ingenting i spørsmålet som sier at monteringen må drives ved romtemperatur - kvikksølv kan fungere som en solid elektrode ved lavere temperaturer.
Tre svar:
Aryan Beezadhur
2020-05-20 21:17:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

enter image description here

Droping kvikksølvelektrode (DME) er en arbeidselektrode laget av kvikksølv og brukes i polarografi. Eksperimenter kjørt med kvikksølvelektroder er referert til som former for polarografi, selv om eksperimentene er identiske eller veldig like et tilsvarende voltammetri eksperiment som bruker faste arbeidselektroder. I likhet med andre arbeidselektroder brukes disse elektrodene i elektrokjemiske studier med tre elektrodesystemer når de undersøker reaksjonsmekanismer relatert til redoks kjemi blant andre kjemiske fenomener.

Kilde: droppende kvikksølvelektrode.

Massiv takk til Ed V for råd i kommentarene som ber meg om forskning.

(+1) Godt arbeid!Glad for å se deg svare på spørsmålet ditt!
@EdV tusen takk for hjelpen
Hvis jeg forstår det riktig, er ikke kvikksølv i polarografi en inert elektrode - den deltar direkte i redoks-kjemi.På den annen side fungerer platinaelektroden som en katalysator for gasser å gjennomgå redoksreaksjoner (og som en leder).
Jeg er uenig om at kvikksølv deltar (via selve redox) i de typiske applikasjonene.Denne P.A.R.applikasjonsnotatet er ganske bra: https://www.ameteksi.com/-/media/ameteksi/download_links/documentations/library/princetonappliedresearch/application_note_p-2.pdf?la=en
Russell McMahon
2020-05-21 04:39:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bare relatert - men lagt ut som et svar, selv om det ikke er 100% det du spurte om, det er relatert nok til å være verdt å merke seg.

Tidligere brukte noen vinkeldeteksjons- eller bevegelsesdeteksjonsbrytere rullende kvikksølv. som en bro mellom to metallkontakter.

Begrepet "Mercury switch" ble ofte brukt. Kvikksølv er nødvendigvis inert i forhold til de tilknyttede metalliske kontaktene på det anvendte miljøet. Betydelige strømmer kan håndteres i noen design. Se referanser nedenfor for detaljer. Fase-brytere er mye mindre vanlige nå på grunn av farene ved kvikksølvforurensning og den økte tilgjengeligheten av elektroniske alternativer.

Mercury Jet-kontakter har også blitt brukt i enheter der det er viktig å minimere kontaktkraften.

Wikipedia Mercury Switch

Mange bilder her hver knyttet til en webside.

Søk Hvilke metaller brukes som kontakter i en kvikksølvbryter?

  • Ofte platina, men også jern, molybden og mer.
    Aldri gull! :-)

_____________________________________

Relatert / interessant:

Materiale for flytende metallkontakter

Kvikksølvmetalloscillator !!! & inverter drevet av en.

Linker foreslått av uhoh:

NIST NanoFab Tool: Mercury Probe

  • The Four Dimensjoner CV92A kvikksølvsonesystem gir ikke-destruktiv og rask måling av strømspenning og kapasitans-spenningskurver for å utlede resistivitet, sammenbruddsspenning / felt og filmtykkelse på tynne dielektriske filmer uten å måtte metallisere waferen og produsere kondensatorer, som kreves av tradisjonelle sondestasjoner. Kondensatorens toppkontakt (”gate”) er ganske enkelt dannet av en kvikksølvkontakt. Nøyaktigheten til målingene garanteres av det nøyaktig definerte kontaktområdet.

MERCURY C-V-PROFILERING

  • MCV-systemer gjør det mulig å eliminere behovet for kostbare metall- og poly-avleiringsprosesser ved å bruke en pneumatisk kontrollert, ikke-skadelig sondedesign og en kvikksølvkontakt på toppen. Systemet har et ekstremt stabilt kontaktområde og bruker bare en liten mengde kvikksølv til å gjøre svært repeterbare CV- og IV-målinger for prosessutvikling og prosessovervåking.

________________________________ sterk >

Kvikksølvbryter - kilde Wikipedia

enter image description here

(+1) Velkommen: flott å ha en ekstremt høy rep elektriker her!Og kvikksølvbryteren er absolutt relevant!
@EdV Takk.Du sjekket opp meg :-).
`+ 1` også https://www.nist.gov/laboratories/tools-instruments/nanofab-tool-mercury-probe og https://semilab.com/category/products/mercury-c-v-profiling-0
@uhoh Takk - Jeg la til referansene dine til svaret mitt
I en "tidligere levetid" brukte jeg en til å karakterisere tynne oksidlag på silisiumplater.
@uhoh Jeg lurte på hvordan du var klar over dem.|Jeg har også vært kjent for å bruke "I en tidligere levetid" :-).23 år i bedriftens arbeid og de siste 27 årene å ha det gøy under min egen damp.(Det gjør [meg] (http://bit.ly/oldgreyguy) gammel, ikke sant? :-)).
@RussellMcMahon åh, jeg er ikke sikker på om du kan kvalifisere deg som gammel ennå, jeg tror du må fortsette å jobbe med det!Jeg hadde ikke hørt det om "rekonstruksjonen" på Borobadur, og nå kan jeg ikke huske om jeg var der før eller etter det, må (gå finne og) sjekke øyeblikksbildene.Jeg liker å bo på denne halvkulen fordi så mange destinasjoner er nærme og tilgjengelige (bortsett fra akkurat nå med pandemien).
@uhoh Borobadur - flere rekonstruksjoner - tidlig på begynnelsen av 1900-tallet.Siste 1975-1982 - [wikipedia] (https://en.wikipedia.org/wiki/Borobudur) - de demonterte i hovedsak hele bygningen, alle steiner merket for plassering, la det hele ut på den omkringliggende sletten, bygget om fundamentet meddrenering og forsterkning og deretter gjenoppbygd den.[!!!].Har du møtt "Borobadur-båten".- avbild i steinen på håndverket (2?) som brukes til å bosette Madagaskar fra Borneo før Magellan seilte forbi?[!!!en gang til].Flertallet på Madagaskar er således etnisk 'indonesisk'.
fraxinus
2020-05-21 11:33:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En gammel metode for elektrolytisk produksjon av natrium fra vannoppløsning bruker en kvikksølvkatode. Det er "inert" med hensyn til ikke å delta i selve elektrolysen. Den løser opp natrium og forhindrer at den reagerer med vann.

AiliioeinaCMT takk
@NilayGhosh Bare for interesse - [kathode] (https://de.wikipedia.org/wiki/Kathode) er den tyske språkversjonen.(Muligens også nederlandsk?)
Jepp.Men jeg snakker verken tysk eller nederlandsk eller noe annet språk som har "th" i "katode".Jeg gjorde en ærlig og ekte stavefeil.


Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 4.0-lisensen den distribueres under.
Loading...