Spørsmål:
Er Hollywood-skildringen av effekten av inntak av HCN riktig?
paracetamol
2016-11-28 20:45:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

I filmen fra 2012 Skyfall , antargerer antagonisten Raoul Silva at "hydrogencyanidet" han tok ( "Vet du hva det gjør med deg, hydrogencyanid?" ) drepte ham ikke, og etterlot ham forferdelig vansiret i stedet.

enter image description here

For det første; Kunne det faktisk ha vært HCN han tok?

Fra det jeg vet om dette, er HCN en gass ved romtemperatur, og gasser er ikke ' t vanligvis den valgte giften for selvmordspiller. Til å begynne med holdes selvmordspiller helst så små som mulig for å gjøre det enkelt å skjule. Hvis du holder størrelsesbegrensningen i bakhodet, bare å fylle den med HCN-gass, vil ikke pillen lagres nok til å (alvorlig) skade deg, langt mindre drepe deg.

Fra hva Jeg samler, selvmordspiller (WW2-tid) inneholder ofte en konsentrert løsning av kaliumcyanid og ikke HCN.

Vel, jeg tar med dette opp siden denne er en James Bond-film, så ... hva er sjansene MI6 kunne ha komprimert en betydelig mengde HCN i selvmordspillen (muligens pressende det til det er en væske), uten at den lett-å-knuse-mellom-tennene-pillen eksploderer på grunn av trykk? Jeg er ikke sikker på hvor lett det er å flytende HCN, men hvis det er mulig å gjøre det ved romtemperatur uten en overdreven mengde trykk, kunne det ha vært 'selvmordspille' han hadde tatt?

Er det noen kjente tilfeller (noen halv-arsede eksperimenter og slikt) der en gass ved romtemperatur ble flytende og lagret i et så lite volum.

For det andre: Kan hydrogencyanid, eller en hvilken som helst annen enkel cyanidforbindelse for den saks skyld, forårsake en slik vansiring?

Mer enn å ha prøvd å drepe seg selv med en slags HCN-pille Jeg ble overrasket over å se hva det gjorde med Silva.

Bare se på hva som skjedde med fyren:

enter image description here

Seriøst, bare se på ham:

enter image description here

Dette er hva jeg fant på Wikipedia, om cyanidforgiftning:

Hvis cyanid inhaleres, kan det føre til koma med kramper, apné og hjertestans, med død etter i løpet av sekunder. Ved lavere doser kan bevissthetstap innledes med generell svakhet, svimmelhet, hodepine, svimmelhet, forvirring og opplevd pustevansker. I de første stadiene av bevisstløshet er pust ofte tilstrekkelig eller til og med rask, selv om tilstanden til personen utvikler seg mot en dyp koma, noen ganger ledsaget av lungeødem og til slutt hjertestans. En kirsebærrød hudfarge som skifter til mørk kan være til stede som et resultat av økt venøs hemoglobin oksygenmetning. Cyanid forårsaker ikke cyanose direkte. En dødelig dose for mennesker kan være så lav som 1,5 mg / kg kroppsvekt.

Jeg ser ikke ut til å finne noe om "alvorlig vev-skade-og-kjevebein-oppløsning" , så jeg er fortsatt skeptisk.

Jeg mener, visst, HCN er en svak syre, men det er ikke hva en svak syre gjør med deg.

Så biter Raoul Silva ned på en cyanidpiller (av slags ...) eller gurglet han en flaske avløpsrens og bare glemte det?

Er det noe realistisk ved den scenen, eller er det bare nok en filmgaffe?

Hydrogencyanidkapsel under trykk i tannen din? Jeg håper MI6-agenter ikke trenger å fly så ofte. Å vent, de gjør ...
Antar at de bare forvekslet HCN med KCN. KCN vil danne HCN i litt sure medier, så det er ikke så langt fra sannheten ...
@paracresol flussyre er også en svak syre ($ \ mathrm {p} K_ \ mathrm {a} = 3,2 $), og du kan oppløse en kropp, et glass og mange ting. Så fortell meg hva et svakt "must" gjør, så svarer jeg deg;)
HCN er en væske med høyt damptrykk ved romtemperatur, kp 25,6 ° C (78,1 ° F). Det gjør det farligere, fordi det henger igjen.
https://en.wikipedia.org/wiki/Chloracne
En svar:
Klaus-Dieter Warzecha
2016-11-29 00:54:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er det noe realistisk ved den scenen, eller er det bare nok en filmgaffe?

Jeg har aldri hørt om noe lignende forårsaket av $ \ ce {HCN} $ eller $ \ ce {KCN} $.

Imidlertid

  • blødning i tannkjøttet,
  • tap av tenner og
  • osteonekrose i kjevene (= beinvevet råtner bokstavelig talt bort)

er kjente symptomer på visse forgiftninger:

  1. Bisfosfonatassosiert osteonekrose av kjeve ble observert ved behandling av pasienter med kreft
  2. Radium kjeve ble observert hos malere ( Radium girls ) som slikket penslene sine mens de påførte radioluminescerende maling på ringer

  3. Tung kjeve ble observert hos (for det meste kvinnelige) arbeidere i fyrstikkbransjen på slutten av det nittende århundre som jobbet med hvitt fosfor.

    Tilbake i dagene kunne pasientenes liv ofte bare reddes ved å fjerne kjevebenet kirurgisk. ( Hvis du føler for det, kan du se etter noen fotografier online .) Siden en av kodene er , kan du være interessert i at dette delvis var dekket av episoden Bli mann i BBC-serien Ripper Street .Denne spørsmålet ble automatisk oversatt fra engelsk.Det opprinnelige innholdet er tilgjengelig på stackexchange, som vi takker for cc by-sa 3.0-lisensen den distribueres under.
Loading...